Wie is Stichting Noor?

Stichting Noor heeft een vijftal basisscholen op Islamitische grondslag. Basisschool Al Iman is de eerste door het bestuur opgerichte Islamitische basisschool. In augustus 2005 kwamen daar tegelijk twee scholen bij: Basisschool Al Ihsaan te Lelystad en Basisschool Ayoub te Hilversum. De Islamitische Basisschool Al Hambra is in augustus 2009 opgericht.

 

Islamitische basisschool Er Riseleh te Leiden, gesticht 1990 (werd tot en met 2020 in stand gehouden door de Stichting Islamitische Basisscholen te Leiden).

 

Stichting Noor staat voor kwalitatief goed Nederlands onderwijs.

 

Op de scholen wordt gewerkt volgens de nieuwste onderwijskundige, pedagogische en didactische inzichten. Wij nemen de Quran en de Soennah als richtsnoer voor ons onderwijs en het onderwijskundig handelen. De basisscholen van Stichting Noor streven naar de ontwikkeling van de leerlingen in de waarden van een moslim waarbij eerlijkheid, mededogen, respect voor zichzelf en voor anderen en de acceptatie van verschillen centraal staan.

 

Wij nodigen u van harte uit om kennis te nemen van alle informatie die we op deze website beschikbaar stellen. U zult daardoor een goed beeld krijgen van wie wij zijn, waar we voor staan, en wat we te bieden hebben. U kunt ook via deze website contact met ons of met één van de scholen opnemen.

 

Veel leesplezier en Insha’Allah tot ziens,